LA CLASSE DE MIREN

Holaa! Bon dia i benvingudes una setmana més a Mestra en Formació! En el dia de hui vos vaig a parlar de Miren Pardo i el seu blog. Miren es mestra d'educació infantil a Castelló de la Plana, en més de 24 anys d'experiència. 
Miren utilitza el blog per compartir el seu dia a dia en classe amb seu alumnat. Aquest blog es molt senzill d'utilitzar i investigar en ell, ja que està estructurat per blocs temàtics, com panells de Bee bot, taula sensorial i etiquetes com lectoescriptura, música, festes, etc.
A més a més, treballa per projectes integrant en aquest tots els recursos disponibles. Cal destacar que ella condueix l'elecció del tema del projecte per poder abarcar tots els continguts del currículum.
Miren ens va explicar que ella va començar el seu blog un poc per a les famílies dels infants de la classe, però al poc de començar a utilitzar-ho va veure que hi era un gran recurs, ja que el visitaven molta més gent que els familiars del seu alumnat. 
També ens va explicar alguns recursos tecològics, que fan més actives les classes, fomenten la motivació i la participació de l'alumnat. A més a més de desenvolupar la competència digital d'aquests. Ací a continuació teniu una llista en aquests recursos:
  • WebQuest: en aquest recurs es poden crear reptes i entregar recompenses, cada vegada que es superen els reptes. Aquestes recompenses les elegeix la mestra i pot ser utilitzar la taula de llum o utilitzar un material de classe que encara no s'ha utilitzat.
  • Altres posibilitats de recursos web són, Genially o Wix. Ella empra Genially per elaborar i realitzar les assemblees diaries. I cada vegada puja la dificultat d'aquesta com per exemple, canviant majúscules per minúscules.
  • Robots com el Bee-bot, Doc o jocs com Let's go code, treballen l'orientació espacial i diverses temàtiques com el calendari d'advent.
  • Les ulleres de realitat virtual: en aquestes es poden fer moltes coses i així que els infants experimenten. Pot pareixer que les ulleres siguen molt cares per a tindre a l'aula, però hi han de cartró que no costen més de uns 10 - 20 euros i sols necessites un mòbil en accés a Internet.
Tot açò, des d'una vessant on les TIC tenen un protagonisme principal i on la pizarra digital es utilitzada i la resta de recursos que té a la seua disposició, són utilitzats per crear una competència digital i que el nostre alumnat poguen crear contingut d'aquest tipus i aprendre a manipular-ho eficientment. Per aconseguir açò, podem fer que treballen individualment, per parelles o grupalment. El fet de treballar per grups o parelles, fomenta la cooperació i el treball entre iguals, ja que si algú necessita ajuda, pot demanar-la als seus companys i companyes.
Ací baix us deixe l'enllaç al seu blog i us recomane que li doneu una ullada, ja que té moltes coses interesants que ha treballat o està treballant i ens pot servir com a font de inspiració, per crear nosaltres activitats, tallers, jocs i més per les nostres classes. 

Espere que us haja agradat aquesta entrada i ens veiem en les pròximes entrades, que hi estaran relacionades en la robòtica. 🤖🤖

Fins la pròxima!! 👋

Comentarios

Entradas populares de este blog

Visió Crítica de la Tecnologia 🔍