Entorns Personals d'Aprenentatge (PLE)

Totes les persones estem rodejades pel nostre entorn i d'aquest entorn personal del qual rebre un aprenentatge, però des del punt de vista de les TIC, el PLE es tracta de conjunt de ferramentes, fonts d'informació... que cada persona utilitza per aprendre. 


Segons Castañeda, L. y Adell, J. (Eds.). (2013). Entornos Personales de Aprendizaje: claves para el ecosistema educativo en red. Alcoy: Marfil. 
"El PLE de las personas se configura por los procesos, experiencias y estrategias que el aprendiz puede –y debe– poner en marcha para aprender y, en las actuales condiciones sociales y culturales, está determinado por las posibilidades que las tecnologías abren y potencian. Eso implica que hoy algunos de esos procesos, estrategias y experiencias son nuevos, han surgido de la mano de las nuevas tecnologías de la información y la comunicación, pero implica también que es deseable que sean utilizados frecuentemente y que sirvan para enriquecer la manera en la que aprenden las personas tanto de forma individual como con otros."

 Aleshores en la classe de Tecnologies de la Informació i la Comunicació en Educació, vaig començar a crear el meu PLE a partir d'unes llistes sobre les apps que faig servir, que faig servir per recercar informació i quins són els meus contactes. Dels recursos del meu PLE, quasi tots d'ells em serveixen per aprendre en major o menys mesura i no hi són els mateixos aprenentatges; hi ha unes que em serveixen d'aprenentatge informal, com per exemple TikTok, o HBO; d'altres hi són mixtes, és a dir, que les puc utilitzar per coneixements informals com formals, per exemple Instagram, Twitter o Powtoon; i finalment les que utilitze en un context formal d'aprenentatge, com Scholar Google o Gmail entre altres.

Els aprenentatges que faig servir del meu PLE hi són pràcticament en línia en els meus objectius professionals com a futura docent, doncs els faig servir com font d'investigació i d'idees pel meu futur com mestra. Tot hi això els meus recursos que hi són al PLE es podrien millorar ampliant i canviant les ferramentes que ja hi tinc per poder fer-me un perfil més professional. Com per exemple, tindre més fonts fiables/científiques on investigar o recercar informació. A continuació vos deixe la imatge del meu PLE, que hi es dividit en 4 seccions (compartir i relax; contactes; treballar i informar-se; i crear).



Per finalitzar, comentar que fent aquest treball sobre el meu entorn d'aprenentatge, a més a més d'aprendre dels recursos o ferramentes que ne tinc per aprendre, he après que encara que no hi volguem estar a internetj ja hi som i, cada vegada més la societat avança cap a un món on les TIC hi són molt presents, aleshores hem de anar en compte en allò que publiquem a les xarxes social, ja que no hi sabem com ens pot afectar en el nostre futur professional. 

Vos convide a que investigueu, si esteu interesats o voleu saber més enllà, sobre el PLE i sobre els vostres propis recursos que tindreu al PLE. Fins la pròxima!

Comentarios

Entradas populares de este blog

LA CLASSE DE MIREN

Visió Crítica de la Tecnologia 🔍