REALITAT AUGMENTADA (AR)
Bona vesprada i benvingudes un dia més a Mestra en Formació!! En el post de hui vos vaig a parlar de la Realitat Augmentada o l'AR*, que són les seues sigles en anglès. Aquest tema el varem veure a classe a les últimes sessions i em va causar molta intriga, tot i que no la vaig poder disfrutar molt, ja que moltes de les apps no funcionaven al meu mòbil.
La Realitat Augmentada ens permet afegir capes d'informació visual sobre el món real que ens envolta, utilitzant la tecnologia, dispositius com poden ser els nostres propis mòbils, tauletes, etc. Emprar la l'AR ajuda a experimentar vivències que ens aporten uns coneixements rellevants, d'allò que es al nostre voltant, en temps real.
És a dir, mitjançant l'AR el món virtual es barreja amb el món real, de forma contextualitzada, i sempre amb l'objectiu de comprendre millor tot allò que ens envolta. Cal esmenar, que quan pensem en AR, pensem en les ulleres d'alta tecnologia, com les que hi ha a la foto del principi, però l'AR porta ja en nosaltres uns quants anys... Qui ha jugat o s'ha fet fotos en els filtres de Snapchat o Instagram? O qui ha jugat al Pokemón Go? Doncs bé tant els filtres com el joc estan programats amb AR.
Acontinuació un llistat d'apps d'AR i el seu funcionament:
- AR Food: aquesta aplicació s'utilitza molt en els restaurant, simplement és escanejar el QR amb la cambra del mòbil i apareix el menú. Amb la situació del covid la majoria de restaurants utilitzen el codi QR per a accedir al menú, però mai he tingut l'oportunitat d'usar-la en la vida real. Tot i que considere que és molt útil, ja que a vegades trobem noms de plats que no sabem si ens pot agradar o no. Sobre tot quan ets a l'estranger i no coneixes el idioma.
- AR Real Animals: aquesta aplicació permet que apareguen els animals que t'ofereix la pròpia app i situar-ho en un espai real. Això pot ser útil perquè els xiquets i xiquetes coneguen com es mouen i interactuen aquests, de manera més real.
- Augment 3D: és una app pensada per a espais, on ofereix la possibilitat de triar mobles i veure com quedarien a l'habitació que vulgues. Ikea va ser de les primeres empreses de venda de mobles en aplicar-hi aquest recurs tecnològic.
- Quiver: hi ha moltes plantilles amb dibuixos per a pintar que pots descarregar i donar-li vida al teu personatge. Gràcies a aquesta aplicació podem convertir el nostre dibuix pintat per nosaltres mateixos en 3D, podent interactuar amb tan sols un clic en el botó de la papallona. Com a punt negatiu, només funciona amb els dibuixos que ofereix la pròpia aplicació i per a alguns cal pagar.
- Merge Explorer: per a aquesta aplicació necessitem muntar un cub amb diversos codis QR. Després d'això, simplement hem d'escanejar els codis i podem aprendre i treballar molts continguts amb els xiquets i xiquetes. A més, t'ofereix ampliar la informació si amplies sobre l'objecte.
- Chromville Science: pots descarregar-te qualsevol plantilla disponible en la pàgina web, pintar-la i veure que ocorre. En aquest cas, aquesta et permet interactuar amb els dibuixos i t'ofereix una certa informació del que aquestes veient.
- Body Planet: amb aquesta no vam tindre l'oportunitat d'experimentar però si que se'ns va mostrar un vídeo per a conéixer com funciona. A través de l'AR s'ensenya el cos humà amb l'ajuda d'una nina i una samarreta dissenyada per ells mateixos, que permet veure el cos per dins. M'ha semblat molt atractiva i visual per a posar en pràctica a les aules.
Definició de realitat augmentada extreta de: https://www.neosentec.com/realidad-aumentada/
Comentarios
Publicar un comentario