RECURS ACAD TOOLKIT (2ª PART)


Hola, bona vesprada! Benvingudes un dia més a Mestra en formació!                                   
En el post de hui vaig a tornar a parlar-vos del ACAD Toolkit, que com vos vaig explicar en el post de la setmana pasada, aquest es un recurs tangible per a docents creat per Goodyear & Carvalho (2014), Yeoman & Carvalho (2019). I que ens serveix per poder planificar, orientar, analitzar i reflexionar sobre activitats que anem o hem a realitzar a la nostra  classe.


Aquesta setmana tornarem a utilitzar l'ACAD a classe, treballant-ho des de la nostra activitat de robòtica i igualtat de gènere. Teníem que pensar quina activitat nova podiem introduir, per millorar aquesta. El meu grup i jo pensarem en afegir codis qr. És a dir, la nova activitat consistiria en algunes de les tarjetes de les dones hi hauria un codi qr, que duria als infants a un joc o activitat a les tauletes. 
Aleshores, vam reestructurar i canviar l'ACAD que varem fer la setmana anterior. En la següent foto teniu l'ACAD de la setmana passada: 


En la següent foto podeu observar les modificacions realitzades, àrrel de la nova activitat plantejada i una major reflexió: 


En primer lloc respecte a la pedagogia, introduirem 5 més, atès que després de reflexionar sobre la nostra proposta, més la nova activiitat, vam veure que hi havia més pedagogies que es podien relacionar en la nostra proposta, ja que no simplement les subactivitats es podien basar en una pedagogia, sinó que tota l'activitat englobava diverses pedagogies. Aleshores aquest apartat va quedar de la següent forma:
  • L'aprenentatge com participació i negociació  de Vigotsky (1978) i Rogoff (2003)
  • Aprenentatge a través d'experiencies significatives de Rogers (1969)
  • Aprenentatge com construcció activa del coneixement de Piaget (1958) i Bruner (1960)
  • Aprenentatge a través de l'exersici i la pràctica de Thorndike (1914)
  • Aprenentatge com procès de la instrucció de Bruner (1958) i Miller (1960)
  • Aprenentatge com resposta a instrucció programada de Skinner (1938)
  • Aprendre a utilitzar habilitats blandes mentre es desenvolupa el coneixement de Adel
Respecte al disseny de tarees de coneixement, incloirem 2 més. El introduir els codis qr i el treball amb les tauletes, va fer que s'ampliara aquesta part amb targetes relacionades amb la imatge i les webs. Aleshores aquest apartat va quedar de la següent forma:
  • La realització d'experiments
  • Els jocs
  • La resolució col·laborativa de problemes
  • La composició/creació
  • Mitjans basats en la imatge
  • Blogs i pàgines web
En espais i recursos, introduirem simplement les tauletes com a nou recurs, per a la nova activitat pensada com a millora.
I finalment en el disseny de la interacció social, introduirem el docent en els rols de persona que mentoritza i de personal que facilita. Ja que quan varem utilitzar aquesta eina, sols vam pensar en la interacció de l'alumnat, no pensarem, que el docent també forma part d'aquesta interacció social i que te uns rols. 
Per concloure, dir que, l'utilitzar dues vegades aquesta eina per reflexionar sobre la nostra activitat, ha fet que ampliarem el nostre camp de visió respecte a cadascún dels blocs i d'allò que estavem treballant sense donar-nos compte.

I fins ací l'entrada de hui. 

Fins la pròxima!! 👋👋



Comentarios

Entradas populares de este blog

LA CLASSE DE MIREN

Visió Crítica de la Tecnologia 🔍