ROBÒTICA 🤖
Hola! Benvingudes una setmana més a Mestra en formació! Com ja vos vaig mencionar en el post de "La Clase de Miren", les properes entrades anaven a tractar sobre Robòtica, aleshores en aquesta entrada comencem el que és la robòtica i la seua aportació dins de l'aula.
La robòtica, la programació i el pensament computacional hi són en el nostre dia a dia, no simplement alhora de crear un vídeojoc, sinó que hi es útil pels problemes quotidians, com per exemple crear una app que permiteixa fer pagaments en targeta des del mòbil, sense la necessitat de traure la targeta fisicament.
L'objectiu de la inclusió del pensament computacional en els currículums escolars, és impolsar l'aprenentatge per formar als més joves en les competències que els facen passar de consumidors a productors de tecnologia. La introducció en l'aula d'activitats que fomenten el pensament computacional, ofereix una sèrie d'advantatges per l'aprenentatge de l'alumnat:
- Estimular la creativitat.
- Treballar la capacitat de raonament i de pensament crític.
- Desenvolupar i reforçar les habilitats numèriques i lingüístiques.
- Fomentar els dots de lideratge i el treball en equip.
Aleshores, nosaltres per aprendre com treballar aquest aspecte dins d'un aula, durant aquesta setmana en les classes de l'assignatura hem estat treballant aquests tres aspectes de forma lúdica.
- El dimarts vam estar jugant en robots i jocs per treballar el pensament computacional i la robòtica. Alguns dels robots que hi havien en la classe hi eren el Bee-bot, Mind Designer, Matalab i Lego WeDo 2.0. Amb aquests robots es treballa la seqüenciació d'ordres i la direccionalitat. I també hi havien jocs per jugar com si fores tu el robot i jugar en terra i jocs de cartes per també treballar la direccionalitat en un recorregut en obstacles o laberints, aquests jocs hi eren Let's go code, Bits & Bytes i Robot Turtles. Més abvall, al final, teniu una sèrie de fotos i vídeos que varem fer les meues companyes i jo durant la sesió.
- I dijous a la classe teòrica, vam estar en els ordinadors treballant, també de forma lúdica, la programació a partir de la web: Hour Code en la que en l'apartat d'activitats, ens mostra una sèrie de jocs en els que has d'anar introduint la seqüència de moviments en el codi de programació i així mentres avances en el joc i nivells aprens a programar. Aquesta web hi està pensada per els infants i adolescents.
Espere que us haja agradat aquesta entrada. I que hagau pogut veure el gran potencial que té emprar robots i jocs de programació dins de l'aula. Ens veiem en la pròxima entrada, en la que tractarem les xiquetes i dones al món de les TIC i el STE(A)M.
Fins la pròxima!! 👋👋
Fotografies i vídeos de la sesió:
- Robots:
Comentarios
Publicar un comentario