ROBÒTICA 🤖 (2ª part)

Holaaa!!! Bona vesprada una vegada més a Mestra en Formació!!! 

Després d'un paró per el primer període de pràctiques i les festivitats de Nadal, he tornat a classes i aleshores també torne al blog, en les piles recargades i en moltes ganes. En el dia de hui vos vaig a tornar a parlar sobre robòtica. 

Com ve vos vaig parlar en la primera entrada de robòtica, introduir aquesta, la programació i el pensament computacional a les aules comportava una sèrie d'avantatges:

  • Estimular la creativitat.
  • Treballar la capacitat de raonament i de pensament crític.
  • Desenvolupar i reforçar les habilitats numèriques i lingüístiques.
  • Fomentar els dots de lideratge i el treball en equip.
El dilluns a la classe pràctica, vam tornar a estar manipulant i aprenent el funcionament de dos robots que serveixen per treballar i desenvolupar el pensament computacional, però aquests robots pel seu nivell de complexitat estan dirigits per alumnat de primària i  inclòs secundària. 
El primer robot que vam provar va a ser el Codey Rocky, que és un robot makeblock, engantxat-ho pel port usb d'un portàtil els infants poden programar-ho per que faça els moviments o sons que d'ells volgen. I si no tenen accés a un ordinador, però si a una tauleta o mòbil, poden descarregar l'aplicació de makeblock i dirigir-ho, programar-ho i canviar les leds de la pantalla des de la pròpia aplicació en la que simplement fa falta vincular-ho mitjançant Bluetooth.  A continuació us d'eixe una foto d'aquest:

Imatge 1: Codey Rocky

El segon robot que vam manipular i provar va ser Edison versió 2.0, que és un cotxe intel·ligent que pot veure i escoltar gràcies als diferents sensors que te instalats. Detecta i evita obstacles, es mou en el so d'una palmada, rastretja línies seguint el seu recorregut, detecta la llum i a més a més es comunica en altres robots EDISON. En el seu embalatge du les instruccions del seu funcionament, que es a partir de la lectura d'uns codis de barres que hi ha en un folio apart i una vegada llegit el codi de barres especific per a cada acció i li dones al botó per iniciar comença a moures en les palmes, a seguir una línia, etc. A més a més porta una bosa abanda en peces de lego, per poder modificar el seu aspecte.  A continuació us d'eixe una foto  i vídeo d'aquest:





I fins ací el post de hui, espere que us hagen agradat aquest dos robots i que vos animeu a introduir-els en les vostres aules o si conegueu a algun mestre/a de primària o secundària animeu-ho a provar introduir aquests robots o d'altres a les seues classes, ja que són molt interessants i divertits que podran motivar l'alumnat treballar les seues competències i a desenvolupar unes noves. 

Fins la pròxima!! 👋👋

Comentarios

Entradas populares de este blog

LA CLASSE DE MIREN

Visió Crítica de la Tecnologia 🔍